vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Het Duyls bos bezoeken, is wandelen in een spookje ...

6 juni 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Wie de Open Dagen in het Duyls bos heeft bezocht, kan niet anders dan met open ogen rondgelopen hebben. Tussen 10 en 16 uur konden bezoekers ronddwalen en genieten van de verrassende plekjes in het Duyls Bos. Dat werd dan ook door velen gedaan.

De wasserij, de schoenmakerij, het Duyls hûske, de prachtige museumtuin zijn het aanschouwen meer dan waard. Of je nou groot bent, of klein.



Ook de fotoexpositie is een aanrader. Wie even wil pauzeren, kan onder de bomen bijvoorbeeld genieten van de jonge torenvalken die over de rand van de nestkast kijken. Hoewel je daarvoor dan wel een beetje geluk aan je zijde moet hebben. Anders is bijkomen aan de tafel en bijkletsen met anderen ook een mogelijkheid. Hoe dan ook, het Duyls bos moét je gezien, geroken en ervaren hebben. 

Open
Wie nog wil wandelen in het sprookje, het Duyls Bos is ook met Pinksteren open. Wie met de fiets komt, kan door de ingang aan de Duylweg. De auto moet geparkeerd aan de Midgraaf en neem dan de ingang over de kade. 

Voor minder-valide bezoekers is er een speciale parkeerplaats.

Mensen zijn nog welkom op  8, 9 en 10 juni tussen 10-16 uur.

Historie
Het Duyls Bos wordt sinds 1977 beheerd door de familie Van Mersbergen. Het populierenbos is vervangen door inheemse bomen, onderbeplantingen, en een struik- en kruidenlaag. Verder zijn houtwallen, waterpartijen, dierenweitjes, een griendje, een elzenbroekbos, boomgaard, moes-, sier- en vlindertuinen aangelegd. Later is de Hillse Kade van het bos naar de Midgraaf bij het Duyls Bos gevoegd. Het is één van de laatste historische kaden uit de streek en was voor de ruilverkaveling de toegangsweg tot het bos.

Lees ook: Zeven dagen genieten in het Duyls Bos

(Foto's Lian Oomen voor Woudrichem.Net)

Lees meer over:

natuur Duyls bos museumtuin
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.