woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

JO19-1 vv Altena bekerkampioen

5 juni 2019 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Het was erop of eronder voor Jo19-1 vv Altena in de bekerfinale op het complex van Achilles Veen. Een topambiance met veel publiek, ook vanwege de andere bekerfinales die daar werden afgewerkt. De finale Altena Jo19-1 vs Nieuw-Lekkerland Jo19-1 was de afsluiting met als inzet de KNVB districtsbeker.

Nieuw-Lekkerland was voor het team zeker geen onbekende, twee eerdere wedstrijden werden verloren. Daarmee leek het een wedstrijd als “David tegen Goliath”. 

VV Altena begon de wedstrijd wat onrustig, deels omdatdoor de spanning, maar ook omdat Nieuw-Lekkerland direct het spel maakte en aanvallend begon. Als snel kreeg Altena meer controle. In de 8e minuut viel het eerste doelpunt voor vv Altena via een inkopper. Dat was de ruststand.

Na de thee had vv Altena eerst de controle, maar daarna schakelde Nieuw-Lekkerland een tandje bij en kwamen een aantal keren zeer dicht bij de gelijkmaker. Het spel verliep echter anders. Na de 69e minutt ontstond een één op éénsituatie met de keeper die werd benut door Altena: 2-0. 

Na het laatse fluitsignaal werd de winst luiddruchtig gevierd. De aanvoerder nam de beker in ontvangt van de Districtsleider van de KNVB en de bloemen uit handen van Bert Verschoor, de jeugdcoordinator. Het feest werd voortgezet in de kantine van vv Altena onder het genot van een hapje en een drankje.

(Foto vv Altena)

Lees meer over:

sport Vv altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.