donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Apaches oefenen boven Almkerk

3 juni 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Deze week komen Apache gevechtshelikopters in actie tijdens de oefening Purple Windmill. Dat gebeurt in het laagvlieggebied Maas-Waal.

De Apaches zullen daarmee ook boven Altena vliegen met name in het deel boven Almkerk en rondom de gemeente Etten-Leur. De piloten werken in blokken van 2 uur in de ochtend en middag. Voor deze oefening mogen zij laagvliegen, conform de minimale vlieghoogten.

De heli's, afkomstig van DHC Vliegbasis Gilze-Rijen, trainen samen met Franse en Deense grondtroepen.

Aldus DHC Luchtmacht.

Breed inzetbaar
De AH-64D Apache-gevechtshelikopter is oorspronkelijk ontworpen voor het uitschakelen van tanks en andere (gepantserde) gronddoelen. In de praktijk is het toestel dankzij zijn brede wapenpakket en geavanceerde (waarnemings)apparatuur zeer breed inzetbaar.
Het komt ook voor dat deze toestellen worden ingezet ter ondersteuning van Justitie en politie. Bijvoorbeeld bij opsporingsactiviteiten, zoals in 2013 bij de overval op een supermarkt in Nieuwendijk. Het ging toen om een voortvluchtige verdachte.

De Apaches zijn ingedeeld bij het Defensie Helikopter Commando (DHC) van de Koninklijke Luchtmacht. Het 301 Squadron is met 20 stuks gestationeerd op Vliegbasis Gilze-Rijen

(Foto DHC)

Lees meer over:

Apaches laagvlieggebied
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.