zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Omroepmotie AltenaLokaal haalt het niet

30 mei 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Dinsdag (28-5) deed AltenaLokaal in de gemeenteraad een poging via een motie draagvlak te krijgen voor uitstel van de beslissing, lees het advies, te kiezen tussen RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting. Over 4 weken (25 juni) formuleert de raad het eindadvies. Slechts één van beiden krijgt de zendmachtiging.

Shah Sheikkariem zag zijn voornemen stranden in de gemeenteraad, maar geeft met zijn partij nog niet op. ‘Het gaat om twee goede omroepen die in onze regio hun sporen al verdiend hebben. De politiek moet nu beslissen, maar niet nadat ook de vrijwillers en inwoners de kans gekregen hebben hierover hun zegje te doen. Die waren tot nu toe uit beeld gebleven in dit proces.’

Publieksactie

AltenaLokaal, die zijn motie gesteund zag door ChristenUnie en Burgerstem Altena, wil werk maken van het ophalen van informatie rond beslissingen en besluiten bij de inwoners. ‘Vier weken zijn er nog om een andere koers te varen. Nog niet te laat dus’, aldus Sheikkariem.

De partij wil komende periode informatie bij vrijwiligers en inwoners/luisteraars/ kijkers ophalen en laat aankomende maandag via de (sociale) media weten hoe men de publieksactie gaat aanpakken.

Oké FM / Oké TV startte inmiddels op haar website al een publieksactie.

Lees meer over:

Altenalokaal omroepen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.