vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

GSW Altena houdt op te bestaan

24 mei 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALTENA - Het bestuur van Stichting GSW Altena maakte vrijdagmorgen (24-5) bekend dat zij noodgedwongen de stichting moet opheffen. Dit vanwege gezondsheidsreden van de oprichtster Audrey van der Lee. 

In 2014 begon Audrey van der Lee met Gratis Shoppen Werkendam (GSW). Zij deed dat in haar eigen achtertuin in Werkendam. Dat groeide en groeide. Na een tussentijdse verhuizing naar de Bandijk kwam het hulpinitiatief terecht aan de Vierlinghstraat. In 2016 was GSW zo ver gegroeid dat het project werd omgezet naar een professionele stichting met een bestuur: Stichting GSW Altena: Gratis | Shoppen | Welzijn. Het bestuur laat weten: 'Met enorme inzet en passie heeft zij de stichting uitgebouwd tot wat zij vandaag is.'

Hulp
In al die jaren werden honderden gezinnen geholpen. Niet alleen met spullen en voedsel, maar ook met raad en daad en door ze een hart onder de riem te steken.

Kort geleden werd duidelijk dat Audrey ziek is. Haar gezondheid is op dit moment niet goed genoeg om leiding te kunnen geven aan de stichting. Daarom besloten Audrey, voor velen 'Autje', en het bestuur gezamenlijk om de stichting per 1 juli a.s. op te heffen.

Energie
'Het bestuur zal haar uiterste best doen om het gedachtengoed van de stichting over te dragen aan een andere partij die dit kan voortzetten. Het bestuur dankt alle donateurs die de afgelopen jaren de stichting hebben gesteund, de vrijwilligers die zich met hart en ziel hebben ingezet en uiteraard Audrey voor haar nooit aflatende energie waarmee ze de stichting heeft gerund en opgebouwd.'

Held
De redactie van Mediaplein Altena.Net in een reactie: 'Als Altena helden kent, dan is Audrey van der Lee er ééntje. Vele malen werkten wij op verschillende manieren samen. Haar inzet, passie, visie en overredingskracht is groot. Het kwam velen ten goede. "Je bent een bewonderenswaardig, mooi mens. Autje bedankt! Alle kracht voor de toekomst!'"

Zie ook:

Lees meer over:

Stichting GSW Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.