vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zilvermeeuw Altena stopt met sportlessen in de kernen

22 mei 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / SLEEUWIJK - Sportvereniging Zilvermeeuw Altena stopt met sportlessen in Giessen, Woudrichem, Almkerk en selectie turnen. Dit besluit is genomen tijdens de op 20 mei gehouden bijzondere ledenvergadering in de Bolderik in Sleeuwijk.

De van oorsprong Sleeuwijkse vereniging met een sterke turncomponent, kampt al langere tijd met een gebrek aan gediplomeerde turn/gymtrainers. Afgelopen jaren zijn verschillende oplossingen gezocht en toegepast, echter de problematiek bleef bestaan. Inmiddels was het zover dat de vereniging eerder deze maand moest besluiten om het selectie turnen te staken. Daarnaast vroeg het in de lucht houden van de lessen in Giessen, Woudrichem en Almkerk een onevenredige inspanning van het bestuur.

Plan B
De vereniging riep enkele weken geleden haar leden op om middels een bijzondere ledenvergadering een nieuw bestuur te kiezen die met nieuwe inzet de problemen zou kunnen aanpakken. Het laten vervallen van de lessen in de omringende kernen van Sleeuwijk was het plan B indien tijdens de bijzondere ledenvergadering geen nieuwe bestuursleden zouden opstaan.

De bijzondere ledenvergadering werd mager bezocht door veertien leden waarvan vier trainers. Het bestuur laat weten: 'Helaas hebben zich maandagavond geen nieuwe bestuursleden aangemeld waardoor het huidige bestuur ter borging van het voortbestaan van de vereniging de lessen in Giessen, Woudrichem en Almkerk met ingang van het nieuwe seizoen (september) laat vervallen. Hiermee gaat de vereniging van 389 terug naar 140 leden.'

Afhandeling
Komende maanden worden gebruikt om de lessen die volgend seizoen geen deel meer van de vereniging uitmaken, elders onder te brengen. De contributie-inning van de lessen die komen te vervallen, worden door de vereniging aankomende week stopgezet.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.