vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zeilen bij WSV Woudrichem is meer dan zeilen alleen

20 mei 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Watersportvereniging ( WSV) Woudrichem verzorgt vanaf 16 juni tot en met 6 oktober weer zeilcursussen op diverse niveaus. Een cursus bestaat uit tien lessen op zondagochtend en een zeilkamp in een weekend. In de zomervakantie wordt geen zeilles gegeven.

Vanaf 8 jaar kan worden gezeild in een Optimist. Dit is een boot waar je alleen in zeilt. WSV Woudrichem beschikt over 16 Optimisten. Iedere zeilles begint met theorie. In het 'leslokaal' wordt het weer besproken: hoe hard waait het en uit welke richting komt de wind. Daarnaast worden allerlei zaken behandeld over hoe je kunt/ moet zeilen. Na de theorie ga je het water op. Eerst de Optimist uit het rek, mast, zeil, roer en zwaard erop en dan zeilen. Er is een beginnerscursus (CWO I), een vervolgcursus (CWO II) en een gevorderde cursus (CWO III). Tot ongeveer 14 jaar kun je prima in een Optimist zeilen.

WSV Woudrichem verzorgt ook zeillessen in een kielboot. In zo'n boot varen vier of vijf kinderen tegelijk, samen met een instructeur. Er wordt gevaren in een Sailhorse, Polyvalk of Efsix. Veel cursisten stappen na enkele jaren zeilen in een Optimist over op een kielboot. Een groter schip, samenwerken en (gezellig) met elkaar zeilen zijn daarvoor de redenen. De minimumleeftijd voor zeilen in een kielboot is 12 jaar. Er zijn twee cursussen: een beginnerstraining (CWO I) en een vervolg (CWO II).

Deelname

Voor deelname aan de zeillessen moet je minimaal in bezit zijn van de zwemdiploma’s A en B. Indien je geïnteresseerd bent kan je je aanmelden via de website van WSV Woudrichem. Daar is ook meer informatie te vinden. Er is voor aankomend seizoen nog beperkt plek voor de beginnerscursus Optimist (CWO 1); voor de overige cursussen bestaat een wachtlijst. 

Lees meer over:

watersport zeilen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.