woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Uitvaart achter de schermen

15 mei 2019 (door AalburgNet)

VEEN - Fietstocht Aalburg Rond: 25 mei. Komt u ook langs aan de Bagijnhof 11 in Veen?

Bent u benieuwd wie wij zijn en wat we doen? Op zaterdag 25 mei doen we mee aan de 35e fietstocht Aalburg Rond. U bent van harte welkom om binnen een kijkje te nemen. We staan open voor al uw vragen.

Wat doet Duijster Uitvaart Dienstverlening? (www.duijster-ud.nl)
- Bij een overlijdensmelding gaan medewerkers van ons verzorgingsteam naar het adres van overlijden om de overledene over te brengen van bijvoorbeeld het ziekenhuis naar huis of het rouwcentrum. Indien het een thuisoverlijden betreft gaan we naar het woonhuis. Wij wassen en kleden de overledene, eventueel met hulp van de familie en zorgen voor de opbaring op bed of in de kist.

- Laatste vervoer naar de begraafplaats of het crematorium, de zogenaamde staatsierit. Deze staatsierit wordt gereden met een rouwauto, door één van onze staatsiechauffeurs. Bij ons heeft u als familie ook de mogelijkheid om zelf met de rouwauto te rijden op dag van de uitvaart. De chauffeur zit dan op de bijrijdersstoel.

- Duijster Uitvaart Dienstverlening werkt voor uitvaartondernemers uit het Land van Heusden en Altena, maar ook ver daarbuiten.

Wat doet De Vene Uitvaartbenodigdheden? (www.devene.nl)
- De Vene is een groothandel voor uitvaartvaartondernemingen, uitvaartorganisaties en zorginstellingen door heel Nederland en Vlaams-België. We leveren alle denkbare benodigdheden van uitvaartkisten tot aan koelcellen en van geluidssystemen tot aan plafondliften. Daarnaast hebben we ook kleine artikelen in ons assortiment waar je niet zo snel aan denkt, zoals verzorgingsartikelen en condoleancemappen.

- Door onze eigen assemblage kunt u zelf een uitvaartkist samenstellen. U kunt zelf de grepen, sluitingen en bekleding zoeken bij de uitvaartkist die u heeft uitgekozen. Naast het samenstellen van de uitvaartkist kunt u ook zelf meehelpen met het afmonteren. Samen met één van onze medewerkers kunt u de grepen en bekleding aan de kist maken.

- Innovatie en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel. Zo hebben we ecologische uitvaartkisten, die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal. Er wordt gebruik gemaakt van verantwoord hout of gevlochten pitriet en er worden zo veel mogelijk chemische stoffen vermeden. 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.