vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Persoonlijke overwinningen voor W.I.K.-meiden

14 mei 2019 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Zaterdag (11-5) turnden vijf meiden van W.I.K. de regiofinale in Goes. Sarissa, Gwen, Emma, Sanne en Fenne plaatsten zich eerder vanuit de twee voorrondes op een knappe manier. 

Sarissa Smulders trainde de afgelopen weken hard op de flikflak, maar helaas ging het met inturnen niet helemaal goed. Ze besloot haar oefening aan te passen. Ze liet een nette vloeroefening  zien tijdens de wedstrijd. Het onderdeel sprong ging heel erg goed. Daarna turnde zij op brug een voor haar nieuw element: ophurken. Het ging niet helemaal naar behoren maar Sarissa pakte uit met een hele mooie hoge salto van de brug. Het laatste toestel was de balk waar ze goed het tempo erin hield.  Tijdens de handstand viel ze van de 10 centimeter smalle balk maar verder turnde zij erg netjes. Sarissa werd zeventiende in een sterk deelnemersveld.

Nieuw element
In dezelfde ronde turnde ook Gwen Boll. Ook zij begon op het onderdeel vloer met een nette en strakke oefening. Daarna liet ze een mooie overslag over de pegasus zien. Op de brug ging Gwen haar oefening ook goed. Duidelijk werd ook dat zij op dit toestel de moeilijkheid kan gaan uitbreiden. Op de balk turnde Gwen voor het eerst tijdens een wedstrijd een achteruitsalto af. Dit element ging ook nog eens super goed! Gwen werd zesde van de regio, een knappe prestatie.

Emma van Tilburg (Jeugd 1 D3) begon redelijk op sprong. Op het onderdeel brug turnde zij alles netjes achter elkaar door. Emma had op balk een doelstelling voor ogen: een betere oefening turnen dan tijdens de voorronde. Deze doelstelling behaalde zij met een optimale oefening zonder vallen, super goed.  Emma sloot haar wedstrijd af met een hele nette en mooie vloer oefening. Ze eindigde op een knappe 8e plaats!

Hoge punten
Sanne Hartman (pupil 1 D3) had er zin in. Zij startte met een mooie en gespannen vloeroefening  en ontving hier dan ook een hoog punt voor. Haar eerste sprong was echt super goed maar helaas mislukte haar tweede sprong. Dit is een flinke teleurstelling want Sanne hard zo hard geoefend tijdens de trainingen. De teleurstelling  was zichtbaar maar op brug turnde ze gelukkig een mooi punt. Ze sloot haar oefening af met een hele fraaie balk oefening. En dit keer extra knap omdat het ook nog binnen de tijd was.

Fenne van der Pol (pupil 1 D3) startte ook op vloer met een oké oefening die iets netter had gekund. Fenne sprong  twee geweldige handstand platvallen en zij kreeg hier dan ook het derde punt voor in een deelnemersveld van 34 meisjes!  Ook haar brugoefening was heel goed met mooie hoge zwaaien. Ook hier een heel hoog punt, een 14.10! Dit was het tweede punt van de wedstrijd. Fenna haar balk oefening was goed maar mist nog wat moeilijkheid. Ze eindigde op een knappe dertiende plaats.

(Foto: Fenne, Emma en Sanne.)

Komende wedstrijden
18 mei en 29 juni vinden de toestelfinales plaats. Maar liefst negentien turnsters van W.I.K. nemen deel aan een toestelfinale. Sommige van hen mogen zelfs meerdere toestelfinales turnen.

Lieve Colijn en Mirthe Lankhaar mogen 25 mei afreizen naar Cuijk en Noa Dammers op 15 juni naar het verre Brunssum om daar de districtsfinale te turnen.

(Foto's W.I.K.)

Lees meer over:

sport turnen W.I.K.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.