zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bewoners worden gehoord bij evaluatie pilot Kerkstraat-obstakels

7 mei 2019 (door WerkendamNet)

HANK - De stenen bakken op de Kerkstraat in Hank die het verkeer moeten reguleren, staan er toch als proef. Progressief Altena gaf eerder aan dat de obstakels zo snel mogelijk moeten verdwijnen. Groot punt is dat de Hankenaren niet betrokken zijn geweest bij de besluitvorming. Menigeen vindt de situatie er beslist niet veiliger op geworden. 

Inmiddel is verantwoordelijk wethouder Matthijs van Oosten teruggekomen op de situatie na de ontstane commotie in het dorp. In een reactie geeft hij aan dat hij het betreurt dat de inwoners niet betrokken zijn, de maatregelen wel degelijk tijdelijk zijn en de inwoners bij de monitoring van de pilot gehoord zullen worden.

Winst
Christian Alderliesten (PA): 'De maatregelen waren zeker niet als tijdelijke pilot bedoeld. Nu is er op alle punten winst. Voor de raadsvergadering dinsdag maakt dit wat mij betreft echter nog geen verschil, de extra onveiligheid die vanwege de omvang van de bakken gecreëerd is, moet wat mij betreft zo snel mogelijk opgelost worden. Pilot prima, maar dan eerst met inwoners om de tafel en nooit dergelijke visuele obstakels toepassen waar kinderen oversteken!'

Lees meer over:

kerkstraat bloembakken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.