donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Koningsreceptie Altena zeer druk bezocht

27 april 2019 (door WerkendamNet)

ALTENA / WERKENDAM - Volle bak. Of beter gezegd: een vol Fort. Donderdagmiddag (26-4) verzamelden 357 gasten en 12 nieuw gedecoreerden uit de gemeente Altena zich in Fort Altena. Het was even schikken en schuiven, maar het paste, daar in Loods K.

Kende de voormalige gemeenten Aalburg en Werkendam al een gezamenljk treffen van decorandi met aanhang, voor de mensen uit Woudrichem was het de eerste keer. En zoals gebruikelijk werden de nieuw gedecoreerden in het zonnetje gezet. Niet enkel vanwege hun maatschappelijke en vrijwllige  bijdragen, maar ook als kennismaking met de andere lintjesdragers uit de gemeente. 

Ceremonie
Namens vier aanwezige collegeleden heette burgemeester Marcel Fränzel 'zijn' 369 gasten van harte welkom. Met verve werd de ceremonie afgewikkeld. 'De puppies', zoals de eerste burger de nieuwe decorandi noemde, kregen een zetel op het podium, staand werden de twee bekende coupletten van Het Wilhelmus gezongen en er was een gezamenlijke heildronk op de verjaardag van de Koning mét oranjebitter. Het werd een sfeervol samenzijn.

Weerzien
Gezien de grote opkomst werd het voor menigeen tevens een weerzien met bekenden. 'Ons kent ons'. Want zo groot is Altena immers ook weer niet. Het evenement tekende tegelijkertijd een gemeente in wording. Op deze middag werd die toon ook weer positief gezet.

(Foto's Werkendam.Net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.