vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

CBS De Hoeksteen ontruimd na brandalarm

11 april 2019 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Leerlingen en leerkrachten van cbs De Hoeksteen in Wijk en Aalburg werden  donderdagmiddag (11-4) opgeschrikt door een brandmelding. Iedereen moest het gebouw verlaten. 

De brandweer van Wijk en Aalburg werd om 12:50 uur gelarmeerd en ging met spoed naar Kerkverreweide / Perzikstraat, de plek waar de school staat. 

Bij de ontruiming gingen de 450 kinderen met het (onderwijzend) personeel naar Het Willem, de school  er schuin tegenover. Daar werd iedereen in de aula opgevangen. De ouders konden hun (ongetwijfeld geschrokken) kinderen daar ophalen. Van lesgeven kwam begrijpelijkerwijs niets meer.

Oorzaak

De oorzaak van de rook lijkt een smeulende zekering in de meterkast van de school. Hierdoor gaf de rookmelder alarm. Wat de achterliggende, technische reden is van de kortsluiting die de smeulpartij veroorzaakte, is niet bekend.
Wijk en Aalburger Wijnand van der Hoeven weet op Twitter: 'Snel een blik op meterkast geworpen. Eén slecht contact kan dit veroorzaken. Vaak worden thermische foto’s gemaakt om dat preventief vast te stellen.'

Bedanken

De school liet na afloop weten: ‘We zijn blij en dankbaar dat het zo mocht aflopen. De kinderen konden redelijk snel naar de aula van het Willem van Oranje college. Het was fijn dat het Willem van Oranje college gelijk hun medewerking verleende! Super! Wij willen de behulpzame en stoere brandweermannen bedanken voor hun hulp.’

(Foto Aalburg.Net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.