woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Ien Stijns koninklijk onderscheiden bij vertrek Slot Loevestein

9 april 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - POEDEROIJEN: 'Het heeft Zijne Majesteit behaagt ...' Ien Stijns, directeur van Slot Loevestein ontving vandaag (9-4) een Koninklijke Onderscheiding. Zij werd benoemd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden uitgereikt door burgemeester Rehwinkel tijdens het afscheidssymposium van Ien Stijns.

De eer die haar te beurt viel, verraste haar: 'Nu val ik toch even stil, en dat gebeurt niet snel', aldus de zichtbaar geëmotioneerde Ien. 'Het ridder zijn past bij Loevestein en ik dacht altijd niet van de lintjes te zijn, maar dit laat ik echt toe. Hier ga ik van genieten.'

Metamorfose
In april 1999 trad Ien aan als interim-directeur. Twintig jaar later sluit zij een prachtige bestuursperiode af. Zij gaf invulling en vorm aan de verzelfstandiging van het rijksmuseum, wat Slot Loevestein is. Onder haar leiding van Ien Stijns onderging Loevestein een metamorfose.

Ook werden in die jaren diverse samenwerkingsverbanden gerealiseerd waarvan de Vestingdriehoek al bijna twintig jaar getuigt. Het slot werd bedreigd met sluiting, maar dankzij de steun van het Ministerie van OCW en de gemeenten Gorinchem, Woudrichem en Zaltbommel kon het door.

Ed Dumrese is de nieuwe directeur van Slot Loevestein, Ard van der Steur de voorzitter van de Raad van Toezicht.

(Fotofragment uit beeld Slot Loevestein)

Zie ook:

Lees meer over:

Slot Loevestein Ien Stijns
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.