vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Snelheidsmeter als spaarpot op Rijksstraatweg

6 april 2019 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Bewoners van de Rijksstraatweg spreken al jarenlang hun zorg uit over de snelheid op de Rijksstraatweg. Reden voor de gemeente om het eens anders aan te pakken. daarom is op 5 april de aftrap ‘Snelheidsmeter met beloning’ in Sleeuwijk.

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont. Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant. Na onder andere Helmond, Eerde, Huisseling, Lith, Hooge Zwaluwe en Andel (gemeente Altena) is het nu de beurt aan Sleeuwijk in de gemeente Altena. Iedereen die zich op de Rijkstraatweg aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan een project dat in overleg met het buurtpreventieteam van de Rijkstraatweg wordt bepaald. Wethouder Matthijs van Oosten doet de aftrap op vrijdag 5 april om 16.00 uur, aan de Rijkstraatweg. 

Spaarpot
Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is in 2018 en 2019 door heel Brabant te zien.
Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!

Lees meer over:

Rijksstraatweg snelheidsmeter
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.