zondag 10 december 2023

Alles over Altena

OV Aalburg blijft 'zelfstandig, maar zoekt wel samenwerking'

5 april 2019 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - 'OV Aalburg blijft binnen de gemeente Altena een zelfstandige ondernemersvereniging, maar zoekt op grote onderwerpen samenwerking in de regio met anderen'. Aldus één van de conclusies uit de ledenenquête die OV Aalburg gisteravond (4-4) deelde met de aanwezige achterban. De vereniging organiseerde hun jaarlijkse ledenvergadering dit keer bij PT Creations aan de Wijksestraat in Wijk en Aalburg.

Mark Timmermans (PT Creations) trapte na het welkom de avond af met een korte introductie over het succesvolle bedrijf. In de ruim 20 jaar van hun bestaan groeide de onderneming uit tot een dynamisch, modern bedrijf gespecialiseerd in het maken van kwalitatief zeer hoogwaardige plantenarrangementen met een groot hart voor duurzaamheid en milieu. Bij topdrukte werken er bij het bedrijf en dikke 300 medewerkers.

Zelfstandig
OV Aalburg-voorzitter Ciel Vos (foto onder) handelde de jaarvergadering vlot af waarbij de inbreng van de leden niet geschuwd werd. Staande de vergadering werd een nieuwe kascommissie ingesteld en werd besloten tot het instellen van een commissie die bij vookomen meedenkt over (maatschappelijke) aanvragen aan de vereniging voor sponsoring. De ruim 40 aanwezigen luisterden vervolgens naar een uitleg over de eerder uitgevoerde ledenenquête. Eén van de vragen daarin was of OV Aalburg binnen de nieuwe gemeente Altena zelfstandig moest blijven. Uit de diverse voorgelegde opties kozen de leden voor zelfstandigheid en samenwerking met anderen waar zinvol om zo één spreekbuis te vormen richting de overheid. (Artikel loopt door onder de foto.)

Ondernemen
De gemeente Altena, vertegenwoordigd door wethouder Matthijs van Oosten en Daniëlle Braat (Team Ondernemen) deed verslag rond nut en noodzaak van het op te zetten Ondernemershuis. Een aantal ondernemersnetwerken is, onder de noemer Samenwerkend Altena, bezig met de uitwerking van het Ondernemershuis, als Icoonproject van BKA. Deze ontving hier tevens een subsidiebedrag voor. OV Aalburg haakte hier eerder ook bij aan.

Daniëlle Braat legde na de pauze de rol en functie van het Team Ondernemen uit: 'Wij werken voor bedrijven in Altena, maar ook voor bedrijven die zich in onze gemeente willen vestigen en voor startende ondernemers. U kunt met  allerlei vragen op het gebied van ondernemen bij ons terecht. Henri Gelevert met name is de accountmanager bedrijven.'

Aansluitend volgde een rondleiding door de kantoren, de productie- en logistieke ruimten van PT Creations. Een netwerkborrel tot slot rondde de geslaagde avond af.

(Foto's Mediaplein Altena.Net)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.