maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Eerste Brabantse scholeksternest gevonden in Broek

2 april 2019 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK - Gisteren (1-4) werd in de buurt van Babyloniënbroek het allereerste scholeksternest van de provincie Brabant gevonden.

Jolanda, die zo maar een keer meeliep en geen ervaring had, stuitte tot haar stomme verbazing op het mooi aangeklede nest, met drie mooie eieren. Het scholeksterpaar hield de indringers scherp in de gaten.

Op het perceel werd ook een paar kievitsnesten gevonden.Weidevogelgroep Altena: ‘Zo vroeg in het seizoen wil iedereen van de vondst getuige zijn, zeker de nieuwe vrijwilligers die er niet over uit kunnen dat weidevogels hun kwetsbare nestjes op zo’n grote akker leggen.’ De groep hoopt dat ook Jolanda de smaak te pakken heeft gekregen.

(Foto Weidevogelgroep Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.