zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

'Grote experimenten' op stapel bij de Sprankel

2 april 2019 (door WerkendamNet)

DUSSEN - 'Hoe maak je een vliegmachine? Kun je daarvoor ideeën opdoen door het kijken naar vogels? En weet jij welke kunstenaar dit ook deed?'

Leonardo Da Vinci was niet alleen kunstenaar maar ook uitvinder. Hij hield er van om natuurgetrouwe tekeningen te maken van dieren. Daarvoor observeerde hij deze nauwkeurig en kwam zo op ideeën voor de constructie van een vliegmachine. Hij schetste hiervoor een heleboel ontwerpen. Met lang niet alle hersenspinsels werd geëxperimenteerd of werden uitgevoerd. Leerlingen van CBS de Sprankel uit Dussen gaan dit wel doen. Vinden zij nog een andere inspiratiebron?

Vakoverstijgend
CBS de Sprankel biedt vakoverstijgend onderwijs aan. Dat betekent dat zij een thema behandelen waarbij vakken zoals aardrijkskunde, biologie en geschiedenis worden verbonden. De komende weken gaat de school met het thema 'Grote experimenten' aan de slag.

Vraag
Maaar hoe verbind je hier ook taal-en cultuuronderwijs aan? Met deze vraag hielp de Bibliotheek CultuurPuntAltena de school op weg. Bij het thema 'Grote experimenten' selecteerden we een voorleesboek dat past bij de de onderwerpen van de lesmethode. Vanuit dit voorleesboek zijn verbindingen met kunst en cultuur gemaakt. De speciaal samengestelde collectie met boeken over verschillende experimenten zorgt voor een compleet pakket.

(Foto Bibliotheek Cultuurpunt Altena)

Lees meer over:

onderwijs school Sprankel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.