vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

(Dirty) Dulve in Wijk en Aalburg blijft zwerfafval opleveren

1 april 2019 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Of de mindset over het achteloos weggooien van troep op straat, strandjes, bermen en sloten in Altena aan het veranderen is, laat zich raden. Het valt te hopen. Feit is wel dat op het lokaal bekende Dulve in Wijk en Aalburg de hoeveelheid zwerfafval door de tijd niet echt lijkt af te nemen. Troep dat vooral blikjes, flesjes, tasjes en snoepverpakkingen omvat. Ook koffiebekers en plastic -lepeltjes stijgen op de zwerfafvalladder. Op het stuk van nog geen kilometer, blijft het daar niet bij, zo blijkt.

Achterliggende week haalde een inwoner uit de Aalburgsestraat in het kader van Nederland - en dus Altena - Schoon, maar liefst 132 stuks zooi uit de bermen en sloten op Dulve. Welgeteld.

De gevonden en opgehengelde troep varieert van plastic flesjes, tasjes, koffielepeltjes, -bekertjes, potjes en blikjes, tot vuurwerkresten, snoepverpakkingen, (lege) zakjes coke, touw, ijzerdraad, piepschuim, een gieter, een piepschuim box, een kussen en veel klein vuil.

Ook werd op Dulve een vuilstort aan as aangetroffen die vol bleek te zitten met spijkers, schroeven, krammen en ander ongedefinieerd ijzer. Een en ander was eerder gedumpt in - inmiddels doorweekte - kartonnen dozen.

Verwijderen
De gemeente is op de hoogte gebracht van de vuilstort aldaar. Bedoeling is om na te gaan op welke wijze - en wie - het gedumpte vuil kan verwijderen. Inclusief de restanten van een gewezen rioolbuis die daar al een ruim jaar liggen.

Dirty
Lokaal wordt de verkavelingsweg tussen de Berenhoeksestraat en de N283 aangeduid als 'Dirty Dulve'. Die benaming verwijst naar de hoeveelheid zwerfaval wat daar  - op het eerste stuk - al jaren geraapt wordt door een plaatselijke bewoner. In het derde jaar is in 31 weken inmiddels 652 stuks rommel door hem opgepikt. Gemiddeld komt dat neer op 21 stuks per week. En dat is veel. 

In het stratenregister heet Dulve overigens (ook) Aalburgsestraat.

(Foto's Aalburg.Net)

Zie ook:

Lees meer over:

zwerfafval Dulve troep
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.