donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Roland van Vugt neemt afscheid van Statenpolitiek -update-

27 maart 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Roland van Vugt neemt vandaag (27-03) afscheid als Lid van Provinciale Staten, het Brabantse parlement. Van Vugt, afkomstig uit Andel, was tien jaar Statenlid voor het CDA. Hij werd op 2 oktober 2009 geïnstalleerd.

In het Brabantse parlement vertegenwoordigde Van Vugt de regio Altena en was hij namens het CDA woordvoerder op onder anderee de onderwerpen energie en wonen. Renze Bergsma, oud-wethouder in Woudrichem, neemt het stokje van Van Vugt over en keert morgen terug in de Brabantse Staten.

Mooie tijd
Van Vugt over zijn tijd als Statenlid: “Het was een grote eer om Altena tien jaar lang te mogen vertegenwoordigen in het Brabantse Provinciehuis. We hebben veel voor onze regio kunnen bereiken en daar ben ik ongelooflijk trots op. Neem bijvoorbeeld de rotonde die de horrorkruising N322/Hoge Maasdijk bij Andel gaat vervangen, waardoor de verkeersveiligheid voor m.n. fietsers verbetert. Of de aandacht voor de Merwedebrug, A27, het Biesbosch Museum en de restauratie van de toren in Uitwijk. Stuk voor stuk belangrijke thema’s. Ik kijk terug op een mooie tijd, in een geweldig team en bedank alle kiezers die mij hun stem en vertrouwen gaven. Ik blijf me voor hen inzetten.”

Van Vugt blijft politiek actief. Sinds 22 januari van dit jaar is hij wethouder in de gemeente Altena. Onder zijn leiding won het CDA de gemeenteraadsverkiezingen en werd met acht zetels de grootste partij.

Koninklijk onderscheiden - update -

Tijdens de laatste vergadering van Provinciale Staten 2015 – 2019 heeft de commissaris van de Koning, Wim van de Donk Roland van Vugt koninklijk onderscheiden als ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

Van Vugt kreeg de onderscheiding op grond van zijn verdiensten voor het openbaar bestuur. Roland Van Vugt was van 1994-2006 lid van de gemeenteraad van Woudrichem. Van 2009 tot 2019 volgde een lidmaatschap van Provinciale Staten. Hij is dit jaar benoemd tot wethouder van de gemeente Altena.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.