vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Drievoudig medaillewinnaar Cynthia Riel krijgt warm onthaal

23 maart 2019 (door WerkendamNet)

HANK - Vrijdagmiddag (22-3) kwamen de sporters van Special Olympics Team NL terug na de succesvol verlopen Special Olympics World Games in Abu Dhabi. Onder hen drievoudig medaillewinnaar Cynthia Riel (19) uit Hank. Op Schiphol werden de sporters opgewacht door honderden oranje gekleurde fans.

Ook in Hank was de ontvangst warm en hartelijk. De fanfare speelde en vele tientallen dorpsgenoten, waaronder familie en vrienden, waren uitgelopen. Cynthia werd naar haar, met ballonnen en vlaggen versierde, huis in de Kerkstraat begeleid met muziek en werd vergezeld door een uitbundige groep mensen.

‘Wethouders worden niet gauw emotioneel, maar toen Cynthia aan kwam rijden, kreeg ik een brok in m'n keel.’ Aldus wethouder Peter van der Ven bij haar aankomst in Hank.’ De gemeente laat weten: ‘We zijn ontzettend trots Cynthia! En wat mooi om te zien hoeveel inwoners van Hank Cynthia kwamen toejuichen.’

De negentienjarige sporter kwam in Abu Dhabi aan de start bij de atletiekwedstrijden en won daar goud met estafette, zilver met kogelstoten en brons met de 200 meter sprint. 

(Foto gemeente Altena)

Lees meer over:

Special Olympics Cynthia
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.