dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Team De Meierij schenkt Veen nieuw naambord

18 maart 2019 (door AalburgNet)

VEEN - Veen zit net als alle andere dorpen in de gemeente Altena al een tijdje zonder plaatsnaambord. Team De Meierij, dat meedoet aan de Veense Dorpsquiz, vond dat het te lang duurt voor er nieuwe borden komen. Daarom besloot het team om bij wijze van goede daad Veen alvast van een nieuw kombord te voorzien. De plaatsing en onthulling van het bord werd een gezellig moment voor de teamleden van De Meierij.

Veen is een korte naam die door echte Veners langgerekt wordt uitgesproken. Daarom werd zaterdag (16-3) een origineel naambord met langgerekte naam (Veeeeeeeen) geplaatst aan de Groeneweg in Veen.

Goedkeuring
Ap Honcoop - alias De Meier - vertelt dat dit idee van team De Meierij helemaal in het gedachtegoed ligt van zijn vader Cees Honcoop, de eerste Meier, die jarenlang gemeenteraadslid was. Veen zonder naambord zou typisch iets zijn waaraan hij zich zou storen. Deze ludieke actie zou daarom zijn goedkeuring zeker wegdragen.

Tijdens de Veense feestweek in juni wordt het naambord verloot. De opbrengst gaat naar Stichting Dorpshuis Veen, de organisator van de feestweek.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.