donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Open Dag Binnenvaart toont Werkendamse innovatie

16 maart 2019 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tientallen geïnteresseerden kwamen vandaag (16-3) naar de Biesboschhaven in Werkendam om een kijkje te nemen op mcs Alphenaar. CCM3, het bedrijf dat het schip afbouwt, organiseerde in het kader van de Dag van de Binnenvaart rondleidingen op dit innovatieve containerschip.

Meine van der Knaap, projectleider afbouw van de Alphenaar, leidde de groepen rond. Hij legde uit hoe dit door Concordia Damen Shipbuilding geleverde schip gereed gemaakt wordt om vanaf mei a.s. 2,5 miljoen flesjes Heineken-bier per reis te gaan vervoeren. En het gaat om milieuvriendelijk vervoer, want door energiebesparende maatregelen en de toepassing van batterijen heeft het schip een lage uitstoot van CO2 en fijnstof. Er wordt aan gewerkt om dit naar nul te reduceren.

Vrachtwagens

De Alphenaar gaat volle biercontainers vervoeren voor Combined Cargo Terminals B.V. tussen de Alpherium Terminal in Alphen aan de Rijn en de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam. Het motorcontainerschip (mcs) houdt 52 vrachtwagens van de weg. (WMI)

(Foto WMI)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.