zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Generaal Pardon! speelt de sterren van de hemel voor Niels

2 maart 2019 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Met een benefietvoorstelling zette Improvisatietheatergroep Generaal Pardon! zich vol in voor Niels. Het werd een meer dan geslaagde avond met humor, verrassende wendingen, ter plekke bedachte spitsvondigheden en niet in de laatste plaats een mooie opbrengst van ruim 530 euro. Eén voor allen, allen voor Niels.

Zeven enthousiaste spelers, een gedreven regisseur en een spontane muzikant vulden gistaravond (1-3) het podium van het Trefpunt aan de Sleeuwijkse Notenlaan. In de goed gevulde zaal, belangeloos ter beschikking gesteld door de kerk, werden met input vanuit het publiek scènes gespeeld die gingen over alle mogelijke onderwerpen en bizarre situaties. Het publiek was gretig en genoot met volle teugen. De zaal stond bol van lachsalvo's en kletterend applaus. Vaak vergezeld van spontaan toegeworpen rozen als bedankje voor de vondst, de grap of de ontroering. Generaal Pardon! genoot niet minder, het spelplezier spatte van het podium af.

Geef maar gul
In hoog tempo kwamen veel games voorbij. Van de Troubadoer, het muziikale parelsnoer, tot de Draaideur en van de Stunt stand-inn en Wissel-Weg tot het Jazzcadeau. En méér moois... Ook spontaan geimproviseerde zang werd door de groep niet geschuwd. Sterker nog, zij sloten er de avond treffend mee af. Zolang de dolfijn voor de gulle giften door de rijen ging, het publiek kon geven voor wat zij de avoind waard vonden, zong de groep een pakkend lied: 'Geef maar gul, het is een heel goed plan, zorg dat Niels naar de dolfijnen kan.' Het bleek een beklijvende kraker. Na de voorstelling ging het lied nog steeds (neuriënd) door de zaal. Evenals de verwondering en de blijdschap over de mooie opbrengst van deze theateravond. De dollfijn met inhoud ging eén op éen naar de ouders van Niels. 

Deze reageerden: 'Genoten van de benefietvoorstelling één voor allen, allen voor Niels. Generaal Pardon bedankt voor jullie belangeloze, enthousiaste, geniale inzet. Gulle gevers bedankt voor jullie bij elkaar gebrachte bedrag, ruim 530,00 euro!!'

Dolfijntherapie 
Niels is 20 jaar en geboren met het Pitt Hopkins Syndroom. Dit veroorzaakt een ernstige meervoudige beperking. Niels kan hierdoor niet praten en heeft moeite met motorische vaardigheden.

Dolfijntherapie is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van geïntegreerde therapie. Het interactieve contact met dolfijnen tussen de oefeningen door werkt niet alleen goed als beloning en motivatie, maar doet ook wonderen met het concentratievermogen en de sensorische integratie. Vooral bij kinderen als Niels waarbij dit niet goed is ontwikkeld, valt hier de nodige winst te behalen. Verder wordt er ingezet op communicatie en dan vooral het kunnen aangeven van ja/nee. Uit ervaring van andere kinderen met Pitt Hopkins Syndroom - die al deel hebben genomen - weet men dat de mogelijkheid bestaat om vooruitgang te kunnen boeken.

28 maart
Voor wie nog een keer, of ook een keer, wil ... Improgroep Generaal Pardon! staat 28 maart a.s. in de Jager in Giessen. Dan kosten de kaarten 5 euro per stuk. Reserveren kan binnenkort via yrrostheater.com

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.