vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

'Situatie lantarenpalen op de stoep is tijdelijk'

18 februari 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - 'De lantaarnpaal in het midden van de stoep is uiteraard niet de bedoeling. Deze situatie is tijdelijk.' Aldus de gemeente Altena in een verklarende reactie op de Twitter-foto van Sija op 't Hof. Zij maakte melding van een bijzondere situatie van lantarenpalen midden op het voetpad aan de Sportlaan in Almkerk nabij het gemeentehuis. De bewuste foto roept op Facebook een groot aantal reacties op.

Een aantal reacties van bezoekers als voorbeeld: 'Onvoorstelbaar dit... Opmerkelijke fout voor een gemeente die graag “bereikbaar” wil zijn voor de burgers.' En deze: 'Is toch echt te gek voor woorden zeg! En ja een blindengeleidehond zal inderdaad deze doorgang weigeren (“Baasje dit is te smal.”).'
Een wat uitgebreidere reactie: 'Nieuw tegelpad loopt over oud nuts (ov) tracé. Uitvoeringsplanning had dit moeten zien. Eerst openbare verlichtingsleidingen verleggen en dan nieuwe bestrating aanbrengen of tijdelijke bestrating aanbrengen en dit communiceren aan de bewoners. Wel klassieker in nutsland, komt vaker voor. Wel "blije" aannemer" (vanwege) meerwerk. Tijd voor een goede Altena-opzichter "werkgelegenheid". PS: Gelijk LED lantaarnpalen.' Tot slot een ander voorbeeld: 'Dit is meestal gevolg van zeer traag werkende (geprivatiseerde) nutsbedrijven!'

Spic en span
De gemeente plaatste onder het Facebookbericht de volgende reactie waarin de situatie wordt uitgelegd: 'De huidige wegen en lantaarnpalen zijn jaren geleden tijdelijk aangelegd (dat noemen we 'bouwrijp' maken om huizen te kunnen bouwen). We zijn nu zover om de definitieve wegen en lantaarnpalen aan te brengen (dat noemen we 'woonrijp' maken). De definitieve weg komt daarbij echter net iets anders te liggen dan de tijdelijke weg waardoor de bestaande lantaarnpalen nu ongelukkig uitkomen. Uiteraard wordt dit aangepast, maar dat doen we pas als de nieuwe lichtmasten geleverd worden. Dit is echter pas over een paar weken. Tussentijds verplaatsen van de lichtmasten voor een paar weken vinden we zonde van de kosten.
We hadden ook kunnen wachten op de nieuwe lichtmasten, maar we wilden de nieuwe bestrating toch alvast aanleggen zodat de bewoners zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van het trottoir en de weg. Daarom hebben we niet gewacht op de levering van de nieuwe lichtmasten.
We nemen dit ongemak daarom op de koop toe. Over een paar weken ziet het er spic en span uit.'

Ook reageerde de gemeente via Twitter op het bericht van Sija op 't Hof.

(Foto Sija op 't Hof op Twitter)

Lees meer over:

gemeente lantarenpalen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.