donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Woudrichem, stad van Dokter Tinus: daar moet je geweest zijn

13 februari 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - WOURKEM: Acht plaatsen uit bekende films en series die je écht een keer moet bezoeken. Voor wie 'een drang heeft om de plek te bezoeken waar zijn (haar) lievelingsserie zich afspeelt', stelde RTL Boulevard een advieslijstje op. Een greep uit die vooral exotische oorden ... Medellïn (Colombia), Llandogo (Wales), Nieuw Zeeland, Caribean én - op plek 5 - Woudrichem, de stad van dokter Tinus. Wourkem, een must see dus.

Dorpsdokter - koekert - Martinus Elsenbosch nestelt zich hiermee met Wourkem (zoals de stad Woudrichem in de serie heet) in het rijtje extravagante series zoals Lord of the Rings, Pirates of the Caribbean, Harry Potter en meer. 

Dokter Tinus - Woudrichem, Noord-Brabant

RTL Boulevard schrijft: 'Ja, ook Nederlandse series zorgen voor een influx aan bezoekers. De populaire SBS-serie Dr. Tinus wordt opgenomen in de oude vestingstad Woudrichem in Noord-Brabant. In de show wordt het Wourkem genoemd. Met slechts 4500 inwoners is het een klein dorpje en staat vooral bekend om de Martinuskerk die vaak voorkomt in de serie. Een paar van de bezienswaardigheden: het statige doktershuis van Tinus, de Trompetter en Slot Loevestein dat op een korte wandeling van 20 minuten ligt.

Stekker
Nou ligt Slot Loevestein 'iets' verder van Woerkum dan twintig 'korte' wandelminuten, maar het geeft wel aan dat de oude vestingstad binnen en buiten de muren van alles te bieden heeft.
Dokter Tinus is  - voor velen helaas - vertrokken. SBS trok in 2018 de stekker uit de komische dramaserie vanwege inzakkende kijkcijfers. Van de poging van acteur Thom Hoffman (alias Dokter Tinus) de serie weer op de buis te krijgen of er een film van te maken, werd niets meer vernomen. Zeven seizoenen waren kennelijk genoeg voor Nederland. En Woudrichem, alias Wourkem.

Hoe het ook zij, Woudrichem is zo wel op weg naar 'wereldberoemd'.

(Foto titelbeeld serie - SBS: het bekende huis van de dokter op de Rijkswal.)

Zie ook:

Lees meer over:

televisie dokter tinus Wourkem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.