zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Burgemeester leest voor op basisschool de Verrekijker

12 februari 2019 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Donderdag (7-2) kwam de burgemeester van de kersverse nieuwe gemeente Altena naar Waardhuizen om een stukje voor te lezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen.

Burgemeester Marxel Fränzel werkte eerder zelf ook in het onderwijs en dat was goed te merken. Hij las zo goed voor met allerlei stemmetjes en opgebouwde spanning dat de kinderen aan zijn lippen hingen.

De burgemeester benadrukte hoe belangrijk lezen is en hoe goed het is om veel en vaak te lezen. Als kind was Fränzel ook al dol op lezen en als zijn moeder dan riep dat het licht uit moest, omdat hij moest gaan slapen, ging hij soms stiekem toch nog door.

Opdracht
Natuurlijk was er ook nog tijd voor een aantal vragen. De kinderen willen alles weten over zijn werk en wat hij deed voor dat hj burgemeester was. Ze gaven de burgemeester ook een opdracht mee: 'Zorg voor goed verlichte fietspaden, want dat is veilig.'

Alle kinderen van basisschool de VerreKijker bedanken burgemeester Marcel Fränzel voor zijn tijd en zijn mooie verhaal dat hij heel goed voorlas.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.