zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Minipeiling: 55% mist Aalburg in het college

11 februari 2019 (door AalburgNet)

AALBURG / ALTENA: De redactie van Aalburg.Net hield een mini-peiling over de stelling: 'Jammer dat Aalburg niet vertegenwoordigd is binnen het College van B&W van de gemeente Altena.' Dit naar aanleiding van eerdere reacties van inwoners op dit onderwerp.

Van de binnengekomen reacties vindt 55,33 procent het inderdaad 'jammer' dat Aalburg niet vertegenwoordigd is binnen het college. Die mensen vinkten 'ja' aan. 25,89 procent meent van niet en klikte op 'nee'. Tot slot gaf 18,78 procent aan geen mening te hebben. 

Reacties
Enkele reacties die via Facebook binnenkwamen op het onderwerp: 'Een gemiste kans om niet alle drie de voormalige gemeenten goed vertegenwoordigd te laten zijn in het college van B&W. Nu zelfs twee wethouders van buiten Altena, die de voorkeur krijgen ten opzichte van Altena-mensen met wel een passie voor ons eigen gebied. Slechte zaak!'

Iemand anders schrijft: 'De creatie van de mini-provincie Altena is de bewoners van Werkendam, Woudrichem en Aalburg als een puik stukje “veerkrachtig bestuur” verkocht. Als we de huidige stand van zaken van de Altenanese herindeling mogen vergelijken met de stand van de Eredivisie net voor de winterstop dan zien we de Rabobank in Almkerk, Werkendam en Woudrichem in het linkerrijtje staan, Aalburg vinden we terug in het rechterrijtje op plaats 18.'

Tot slot: 'Uiteraard jammer! Gelukkig zijn er wel raadsleden uit de gemeente Aalburg die zich vast gaan inspannen voor Altena en Aalburg.'

Mandaat en vertrouwen
Het polletje werd opgezet naar aanleiding van een 'open brief' van voormalig wethouder Van der Hoeven op eerdere reacties van inwoners. 'Het was mooi als er drie wethouders uit de oude gemeenten waren geweest.' 

Zowel vanuit VVD als ChristenUnie waren mensen bereid om die verantwoordelijkheid op te pakken, noteerde Van der Hoeven. 'Ook PA en CDA hebben mensen in de Aalburgse achterban die het kunnen. Maar goed de informateur had een andere definitie van "een brede afspiegeling". Als ChristenUnie hebben we ingestemd met de benoeming van de huidige wethouders, daarmee geven wij hun een mandaat en vertrouwen.'

Zie ook:

Lees meer over:

Altena gemeentebestuur
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.