dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

ZVDO wint op magistrale wijze

11 februari 2019 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Het eerste heren team van ZVDO speelde zaterdag (9-3) een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden. Eerder dit seizoen werd in de thuiswedstrijd tegen RZ gelijk gespeeld. ZVDO was echter wel op zijn hoede, want RZ bezet immers de derde plaats en wint met regelmaat de wedstrijden. 

De wedstrijd begon anders dan verwacht. RZ kreeg in de eerste periode vier kansen en die werden allemaal benut. Daartegenover wisten de heren van ZVDO maar één keer te scoren. Dit was niet het begin waar ZVDO op gehoopt had. 

Jelle Sterkenburg wist in de tweede periode de score te openen, maar vervolgens ging RZ verder waar ze in de eerste periode mee gestopt waren; doelpunten maken. Halverwege de wedstrijd stond er 7-2 op het scorebord, in het voordeel van RZ.

Teamverdienste

ZVDO had moeite om kansen te creëren en weer was het RZ die een doelpunt maakte. Tot dat moment had RZ de wedstrijd in handen. De heren van ZVDO lieten de koppies echter niet hangen en bleven knokken voor iedere kans. Dit werd beloond. ZVDO kwam beter in het spel en overklaste in de tweede helft van de wedstrijd RZ volledig. RZ kwam niet meer in hun spel en had steeds meer overtredingen nodig om ZVDO te stoppen. ZVDO wist van een achterstand terug te komen en zelfs op voorsprong te komen. Door doelpunten - de één nog mooier dan de ander - van Emiel Goedel, Arie Stuij en Seppe van der Wielen, knokte ZVDO zich terug in de wedstrijd. Zij wisten van 8-2 achterstand op 8-10 voorsprong te komen, wat op zijn minst uitzonderlijk genoemd mag worden. Dit was de verdienste van het hele team. 

De vierde periode ging vervolgens gelijk op. RZ wijzigde van tactiek, maar ook hier wist ZVDO goed mee om te gaan. Om en om werden er doelpunten gemaakt. Als laatste wist Adriaan het net te vinden, met nog ruim een minuut te spelen. RZ kreeg nog wel een kans maar wist keeper Rob Vos niet te passeren. ZVDO speelde vervolgens de wedstrijd vakkundig uit en de eindstand werd 10-12 in het voordeel van ZVDO.

Zeilen bijzetten

Op 9 maart ontvangt ZVDO het eerste team van De Schelde uit Terneuzen. Dit team heeft op dit moment de derde plaats van RZ overgenomen. ZVDO zal dus alle zeilen bij moeten zetten om de punten in Andel te houden. (ZVDO)

(Foto ZVDO’74)

Lees meer over:

sport ZVDO'74 waterpolo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.