zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Actief slotconcert Jeugdmuziekdag Altena

10 februari 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Ruim 100 muzikanten gaven zaterdag (9-2) tijdens Jeugdmuziekdag Altens een swingend slotconcert in het Verlaat. Het thema dit jaar was ‘ACTIE!’

De dirigenten hadden voor de uitwerking van dit thema allerlei actieve muziekstukken gekozen. De muzikanten oefenden overdag onder andere ‘Don’t stop me now’, ‘Floris’ en ‘Joy-ride’. Wybe Konings, deelnemer van het eerste uur, vertelde: ‘Het viel me ‘s middags al op dat er thuis goed is geoefend, alle muziekstukken werden lekker vlot weggespeeld. Dan moest het concert toch ook goed gaan?’ En waarom hij weer van partij is? ‘Zo’n dag is altijd zo leuk om aan deel te nemen.’

Enthousiasme

De 16-jarige Corné Sterk zong het nummer ‘Jump’: “Wat is dat gaaf, zeg, met zo’n groot orkest meezingen.” Sterk speelde ook in de pauze nog met zijn band ‘The Amps & Friends’. Leo Simons, de componist van ‘Special Agent 007,5, kwam speciaal naar het concert om dit nummer te horen. Hij vond het geweldig dat zijn nummer door dit grote jeugdorkest gespeeld werd van wie hij het enthousiasme bewondert. 

Lees meer over:

verlaat Jeugdmuziekdag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.