donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Koning Willem-Alexander bezoekt Slot Loevestein

7 februari 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - POEDEROIJEN: Koning Willem Alexander woont vrijdagmorgen 15 maart de viering bij van het 60-jarig jubileum van de Vereniging van docenten Geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN). De viering vindt plaats tijdens het Nationaal Geschiedenisonderwijscongres op Slot Loevestein in Poederoijen. De Koning neemt daar het eerste exemplaar van het jubileumnummer van het verenigingstijdschrift Kleio in ontvangst.

Aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het thema van het jubileumcongres is ‘Terugblikken is vooruitkijken. Geschiedenisonderwijs in beweging’. De geschiedenisles in verleden, heden en toekomst staat centraal. Tijdens het congres wordt onder meer gesproken over de verhouding tussen docenten en leerlingen en over continuïteit en veranderingen binnen het geschiedenisonderwijs in de afgelopen zestig jaar.

Op 30 april 2007 bezocht de koninklijke familie ook Woudrichem. Willem-Alexander was toen prins en zijn moeder Beatrix Koningin. Op die Koninginnedag ging men eveneens naar Den Bosch. Het was een stralende dag mét een zogeheten oranjezonnetje

(Foto: © RVD - Erwin Olaf)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.