vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

'Tot hier komt het water in jouw woonkamer ...'

1 februari 2019 (door AalburgNet)

ALTENA - De dijken in het rivierengebied beschermen ons tegen een overstroming. Maar wat als het toch misgaat? in 1995 was het kantje boord in het rivierengebied. 24 jaar geleden startte op 31 januari 1995 een van de grootste evacuaties uit de Nederlandse geschiedenis. Het liep gelukkig goed af: het rivierengebied overstroomde niet.

Toch is er een kans dat je dit wél meemaakt. Tot waar staat het water dan bij jou thuis? En wat betekent dat? De campagne #tothier van Waterschap Rivierenland brengt het op vernieuwende wijze in beeld.

Wie ouder is dan een jaar of 30, herinnert het zich misschien wel: in 1995 luisterde je naar de radio, keek je tv en hoorde je misschien een geluidswagen langsrijden: we moeten evacueren! 250.000 mensen moesten hun huis verlaten omdat het water in de Rijn, Waal en Maas gevaarlijk hoog stond. Voor de jongere generatie is een dergelijke situatie bijna niet meer in te denken. De rivierdijken beschermen ons en evacuaties of overstromingen zijn alleen bekend van verhalen. Toch blijft er altijd een risico op overstroming in het rivierengebied. Om te laten zien wat dit voor mensen thuis betekent en wat je dan kunt doen, lanceert Waterschap Rivierenland de app #tothier. Met de app zie je realtime tot waar het water op jouw adres kan komen te staan.

Augmented reality
De app maakt gebruik van ‘augmented reality’. Op basis van je postcode bepaalt de app of jouw adres kan overstromen en, zo ja, hoe hoog het water dan maximaal staat. Via de app en de camera zie je hoe jouw huiskamer overstroomt. Hiervan kun je een foto maken en delen met vrienden en familie. Wil je vervolgens weten wat deze waterhoogte voor jou betekent? Dan is meer informatie te vinden op www.tothier.nu.

(Foto archief Aalburg.Net)

Zie ook:

Lees meer over:

waterschap hoogwater
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.