zaterdag 2 juli 2022

Alles over Altena

BedrijvenKring Altena 'trots' op subsidie voor Ondernemershuis

25 januari 2019 (door WerkendamNet)

DUSSEN - In het sfeervolle decor dat Kasteel Dussen biedt, hield BedrijvenKring Altena (BKA) de nieuwjaarsreceptie. Een groot deel van de leden zocht de gelegenheid elkaar de hand te drukken. Dat deed ook waarnemend burgemeester Marcel Fränzel en de (kersverse) wethouder Economische Zaken, Matthijs van Oosten. En met het nieuwe Team Ondernemen van de gemeente Altena.

Voorafgaand aan het traditionele netwerkdiner blikte scheidend voorzitter Jan van Helden terug op het achterliggende BKA-jaar. Mooi succesmoment voor de ondernemersvereniging was het binnenhalen van een subsidie van 21.000 euro voor het icoonproject 'het Ondernemershuis'. Van Helden was blij met de succesvolle afronding van het subisidietraject: 'We zijn (...) enorm trots dat we voor het Ondernemershuis een forse subsidie binnen konden slepen om dit in onze regio verder vorm te kunnen geven ten voordele van de leden én het bedrijfsleven.'

Samenwerkend Altena
De eerste stap om het Ondernemershuis verder handen en voeten te geven is inmiddels ook gezet via het ondernemersverband Samenwerkend Altena. Van Helden: 'De BKA ging afgelopen najaar de samenwerking aan met B2B-Platform Ondernemend Altena, Stichting Altena Kennispoort en Werkendam Maritieme Industries. Samen trekken we verder aan deze kar. Eerder ook overhandigde dit samenwerkingsverband (20-12-18 red.) een rapport aan de drie wethouders van Altena over de behoefte aan goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Dit onderzoek onder ondernemers in Altena wil input geven aan het te formulieren beleid van de gemeente Altena.'

De BKA-voorzitter blikte ook vooruit en meldde zijn gehoor onder meer in gesprek te zijn met Team Ondernemen van de gemeente Altena. 'Leden krijgen de gelegenheid aan te schuiven.' Ook wil BKA dit jaar ontmoetingen organiseren met andere businessclubs in de regio. Dit alles naast de reguliere evenementen zoals het netwerkontbijt, bedrijfsbezoeken en meer.

Bestuur
Verder liet Van Helden weten dat er vertrekkende bestuursleden zijn en wel Arie van Houwelingen en Marc Damen. Inmiddels staan ook vervangers klaar in de persoon van Hans Waaijenberg en Machiel Mol. Zelf legt Jan van Helden na bijna twintig jaar ook zijn taken neer. Hij treedt af als voorzitter en neemt afscheid van zijn bestuurdersrol.

Waarnemend burgemeester Marcel Fränzel dankte Van Helden voor zijn inzet en maakte van de gelegenheid gebruik zich voor te stellen. Samen met wethouder Matthijs van Oosten en het verdere college wil Fränzel de handen vol uit de mouwen steken om het ondernemerschap in Altena support te geven waar gewenst en zinvol. Het Team Ondernemen is daar direct al een voorbeeld van. 'Wie vragen heeft, komt en stelt ze', spak de eerste burger die zich vervolgens onder de ondernemers mengde. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.