zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

’t Ravelijn en Muziekschool onder één dak

25 januari 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Deze maand januari startte een intensieve samenwerking met Muziekschool Woudrichem en Basisschool ’t Ravelijn. De school is al een aantal jaren Cultuurloper-school en doet er alles aan om leerlingen, naast de bekende basisschoolvakken, ook breed te ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur. Creativiteit en Leren gaan samen met ontdekken. Daar zorgt dit traject dan ook voor op de school.

Muziekonderwijs is in dit verband ook aantrekkelijk. Daarom werd contact gezocht met Muziekschool Woudrichem. De muziekschool, ook als muziekschool aanwezig in Sleeuwijk, Werkendam, Hank en Gorinchem, kan de school voorzien van een ruim onderwijspakket en het kan de leraren duurzaam meenemen in een ontwikkeling op het gebied van muziekonderwijs. Daarnaast gaf schoolleider Marco van Krugten aan dat het mooi zou zijn als ouders er na school makkelijker voor kunnen kiezen om zich verder te verdiepen in muziekles.

In een overleg tussen de Muziekschool en OBS ’t Ravelijn is er gekeken of de muziekschool geen plek in het gebouw kon krijgen voor een optimale dynamiek. Zo zou deelnemen aan muzieklessen binnen de school een stuk eenvoudiger worden. En dat gebeurde. OBS ’t Ravelijn en Muziekschool Woudrichem verzorgen nu onder een dak onderwijs aan de leerlingen. Tijdens school zullen muziekdocenten op enkele momenten muzieklessen in de klas verzorgen. Na schooltijd kunnen de leerlingen en iedereen (zowel kinderen als volwassenen) die muziekles wil volgen, les krijgen in het muzieklokaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gitaarles, pianoles, keyboard, drumles, dwarsfluitles en nog veel meer. Een proefles is gratis.

(Foto obs ‘t Ravelijn)

Lees meer over:

obs t Ravelijn muziekschool
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.