vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

'Oude' plaatsnaamborden verdwijnen op grote schaal

16 januari 2019 (door AalburgNet)

ALTENA - Op diverse plaatsen in de de gemeente Altena zijn plaatsnaamborden gestolen. Dat gebeurde onder andere van Woudrichem, Uitwijk, Oudendijk en Waardhuizen. Ook in Veen, Giessen, Rijswijk en Aalburg verdwenen de zogenaamde komborden.

In Werkendam werd eveneens een poging gedaan. Dat mislukte. Wat restte was een schadepost.

De gemeente noemt de verdwijning ‘diefstal’. Gemeentebreed hangen er zo’n 200 borden.

Hoewel er meldingen zijn dat mensen gezien hebben dat borden gedemonteerd en meegenomen werden, zijn er - zover bekend - nog geen aanhoudingen verricht.

Reacties
De verontwaardiging op social media is groot. Mensen reageren in diverse toonaarden. 'Hier kon je op wachten, echter er zijn ergere dingen. De gemeente loopt achter de feiten aan. Ze hadden de nieuwe borden al voor nieuwjaar klaar moeten hebben liggen of gemonteerd moeten hebben. De oude borden hebben nu toch geen status meer en verdwenen anders ook altijd in het oudijzer. Zolang de bordportalen maar heel zijn gelaten, is het allemaal wel te overzien.' Iemand anders zegt: Wat een gore lef om deze borden stelen. Het meer als schandalig, blijf met je.... Poten van andermans spullen af. Hoop dat ze daders kunnen pakken en anders foto's of kentekens opnemen van de dieven.'En tot slot deze reactie: 'Ik hoop er op een eerlijke manier aan te komen! Nu nog hopen dat er over blijven om te verloten!!'

CDA Altena deed een voorstel aan het college de komborden te verloten of te verkopen en de opbrengst ervan te beschikbaar te stellen aan een goed doel.

Hoe het ook zij: Altena TV ging eerder al op onderzoek uit en schoot de nodige beelden bij het fenomeen ...

(Foto still video Altena TV)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.