donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

CDA wil verloting (of verkoop) oude plaatsnaamborden

9 januari 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Een aantal inwoners heeft CDA Altena benaderd met de vraag hoe men in het bezit van een oud plaatsnaambord kan komen. Met de komst van de nieuwe gemeente Altena wordt een groot aantal borden waaronder de oude gemeentenaam vermeld wordt vervangen.

Otto van Breugel laat weten: ‘Ik denk dat de vraag, onder onze inwoners groter zal zijn dan het aanbod. Daarom is een eerlijke verloting terecht. Het lijkt mij erg leuk om een oud bord op te hangen op een leuke plaats bij je thuis. Verder lijkt het mij een goed idee om hieraan een geringe vraagprijs te koppelen en de opbrengst  te besteden aan een goed doel in onze nieuwe  gemeente Altena. Het mes snijdt zo aan twee kanten.’ De partij stelde inmiddels al wel vragen aan het college dat er nog niet is. 

Voorbeeld

De gemeenten Molenlanden en West Betuwe besloten deze plaatsnaamborden  te verloten onder de geïnteresseerde inwoners. In West-Betuwe kun je voor een gering bedrag van 15 euro de trotse eigenaar worden van een ”oud kombord” met daaronder de oude gemeente. In West-Betuwe is de vraag zo hoog dat de kans bestaat dat er meer dan 500 aanvragen binnenkomen. Daar gaat de opbrengst van de verkoop naar goede doelen bij natuur en landschap en recreatie en toerisme.

Lees meer over:

CDA Altena plaatsnaamborden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.