vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Illegale vuildumping in Altena groeit

4 januari 2019 (door WerkendamNet)

ALTENA / WERKENDAM - Op diverse plekken in de gemeente Altena wordt met regelmaat vuil gedumpt. Van klein zwerfafval tot grofvuil. Dat varieert van lege flessen, blikjes, huisraad tot bankstellen en computerschermen. Een voorbeeld is het Woerkumse strandje en het lokaal bekende Dulve in Wijk en Aalburg. Het illegaal achterlaten van vuil en afval lijkt een groeiend probleem.

Ook in de Noordwaard wordt gedumpt. In Werkendam werd door onbekenden in het natuurgebied de nodige troep achtergelaten. Aan de rand van het natuurgebied aan de Bakkerskilweg dumpten onbekenden resten isolatie en gipsplaten.

Ook langs de Weeresteinweg werd afval gelost. Hier gaat het om sloophout. (Foto onder). De BOA is ingeschakeld bij de laatste situatie.

Aldus SSiB Brabant die deze situaties aantrof tijdens een rondgang.

Samen Sterk in Brabant

Het team van SSiB is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar in het buitengebied. Als buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zien de professionele regiohandhavers erop toe dat gebruikers het milieu niet te zwaar belasten en treden zij op bij overtredingen.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena afval bakkerskilweg SSiB
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.