vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Horeacafunctie ‘t Wapen blijft in kerkelijke opzet

22 december 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Vanaf 27 december gaat de kerkelijke gemeente Focus op God aan de slag in het Wapen van Emmickhoven waarvan men inmiddels eigenaar is. Men wil de locatie het centrum laten blijven van Almkerk. Hiertoe werd een stichting opgericht onder de naam ‘t Wapen van Emmickhoven die aan de Brugdam onder andere ook friet zal verkopen. Op zaterdag 26 januari a.s.,om 15:00 uur, is de feestelijke openingsdienst.

Stichting

“Het Wapen” is een belangrijk centraal punt voor veel mensen uit Almkerk en omgeving. De kerkelijke gemeente heeft de visie om dat zo te laten. Men laat weten: ‘Wij geloven dat dit een plek is waar mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten en de liefde van Jezus mogen ervaren. Wij geloven dat dit een unieke kans is om als kerk uit te stappen en klaar te mogen staan om vele nieuwe mensen te verwelkomen en ontmoeten.’

De gemeente wil om die reden ‘heel gastvrij zijn’. Daarom wordt het cafetaria, de bistro en het gebruik voor lokale verenigingen et cetera voortgezet onder een nieuwe stichting met de naam ”Het Wapen van Emmickhoven”.  De verwachting is dat het cafetaria eind januari open zal gaan. 

Verse friet

‘Wij willen daar het beste brengen, wat we onder andere gaan doen door verse friet te maken voor onze klanten. Dit gaan we realiseren door samen te werken met de Ermelosche Frietzaak uit Ermelo. Deze frietzaak heeft in 2016 de friettest van het Algemeen Dagblad gewonnen, en in 2017 eindigden ze als tweede. Samen met hen zullen we onder andere kijken naar het menu en de huisstijl. Ook zullen werknemers bij hen geschoold worden in het maken van de beste, verse friet.’ Aldus Focus op God in haar jongste nieuwsbrief.

(Foto Focus op God)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.