vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Logo gemeente Altena prijkt op nieuwe gemeentehuis

20 december 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / ALTENA - Donderdagmiddag (20-12) onthulde burgemeester Yves de Boer van Werkendam, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de werkgroep Huisvesting, samen met Joan Wassink (bestuursvoorzitter Rabobank Altena) en de voltallige werkgroep Huisvesting, het logo van de nieuwe gemeente Altena aan de zijgevel van het nieuwe gemeentehuis. 

Het logo aan de zijgevel is ongeveer 4 bij 5 meter groot.

De ontwerpers van logo en huisstijl van de nieuwe gemeente Altena, Marianne Sijberden (De Perswinkel) en Peter Korsman (Autograph) gaven aan de verzamelde pers en genodigden een korte toelichting op het hoe en waarom van het logo. Het nieuwe ontwerp borduurt door op hetgebruikte Altena2019 logo. Ook hier een schakeling van vorm en kleur, met aspecten als water en natuur. Onderdeel van het logo is ook de naam ‘Gemeente Altena’ in een speciaal hiervoor ontworpen lettertype.

Aansluitend werd het beeldmerk onthuld. 

Rabobank
Ook het grote logo boven de ingang van het voormalige bankgebouw is verdwenen. Met de verwisseling van de beeldmerken komt tevens een einde aan het gebruik van het pand door Rabobank Altena. De bank huurt per 1-1-2019 een aantal ruimten van het gebouw waarvan de gemeente Altena eigenaar is. Rabobank Altena fuseerde per 1 december met Rabobank Bommelerwaard.

(Foto's Lian Oomen voor Woudrichem.Net)

Lees meer over:

Altena logo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.