maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Dag Werkendam, hallo Altena

18 december 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afscheid nemen. Dat is wat er deze dagen volop gebeurt. De drie gemeenten, Aalburg, Woudrichem en Werkendam tellen af naar de nieuwe gemeente Altena. Zo vond vanmiddag de afscheidsreceptie plaats van het Werkendamse college in een sfeervol dorpshuis Tavenu. Velen maakten van de gelegenheid gebruik de bestuurders de hand te drukken.

Vanmiddag (18-12) sprak burgemeester Yves de Boer in Tavenu de ‘Altenaren’ of ‘Altenezen.’ toe. Hij laat de juiste benaming graag over aan taalkundigen, zo liet hij in zijn afscheidsrede weten (foto.) De Boer blikte in zijn speech terug, maar vooral vooruit. Altena biedt kansen, er liggen volop mogelijkheden van verbinding wat hem betreft. Zoals ook het Altena-lied dat doet. (‘We hebben al een vokslied.’) Een in de jaren vijftig geschreven lied dat de schoonheid van de streek bezingt en verbindt. Havenkoor Vissershang bracht het lied ‘Oh heerlijk Altena’ ten gehore: ‘Land met al je dorpen, zo bekoorlijk en gastvrij... Altena, daarom ben je groot.’ Velen zongen met de geprojecteerde tekst mee. 

Gemeenteraad

Vanavond vergaderde de gemeenteraad van Werkendam, evenals die van Aalburg en Woudrichem, voor het laatst. Een historisch moment voor de kernen. Burgemeester de Boer werd bedankt voor zijn inzet voor en grote betrokkenheid jegens de gemeente Werkendam. De wederzijdse loftrompet werd hoog uitgestoken. Ook werd afscheid genomen van raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe gemeenteraad.

Wil Drabbe (CDA Altena) en Ad Bakkers (AltenaLokaal) kregen uit handen van burgemeester De Boer een koninklijke onderscheiding.

Met muzikale begeleiding van Showkorps Wilhelmina strijkt de burgemeester buiten voor het gemeentehuis de gemeentevlag van Werkendam. De laatste raadsvergadering van de gemeente Werkendam is afgelopen: ‘Dag Werkendam, hallo Altena.’

(Foto Mediaplein Altena.Net)

Lees meer over:

Altena fusie afscheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.