dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Coalitie-akkoord nieuw college gemeente Altena in de maak

17 december 2018 (door AalburgNet)

ALTENA  - ALTENA - “Een breed fundament voor vertrouwen”. Onder deze titel werd het informatieproces om het eerste college van de gemeente Altena te vormen, afgerond. De rapportage vormde tevens het startpunt van het formatieproces dat ook geleid wordt door Birgite van Haaften.

Op donderdag 13 december kwamen de beoogde coalitiepartijen CDA Altena, SGP Altena, Altena Lokaal en Progressief Altena, voor het eerst bij elkaar. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn vooral praktische afspraken gemaakt over het proces en de vorm van het akkoord. De partijen streven naar een akkoord op hoofdlijnen, dat ruimte biedt voor samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad.

Formateur Brigite van Haaften laat weten: 'Het gesprek kende een prettige sfeer, waarin alle partijen hebben aangegeven te streven naar een proces waarin snelheid en zorgvuldigheid in balans zijn.
Zonder vooruit te willen lopen op het verloop van het formatieproces, is de ambitie uitgesproken om het akkoord in de tweede helft van januari te kunnen presenteren.'

Wordt vervolgd dus.

Lees meer over:

coalitie fusieproces
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.