woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Open Coffee Altena 35.0 inspireert ondernemers

14 december 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Open Coffee Altena, het B2B-netwerk met coffee als brandstof, gaat nadenken over een andere invulling. Die plannen sluimeren overigens al langer. Het al 7 jaar succesvol gebleken concept, waar steevast ook ondernemers van buiten de regio op afkomen, krijgt in 2019 een make over. Zo liet de organiserende stichting Ondernemend Altena weten tijdens de 35e editie bij Installatiebedrijf Aquarius in Sleeuwijk. Uiteraard werd donderdagmorgen (13-12) ook volop genetwerkt en werden bestaande contacten (opnieuw) aangehaald.

Gastheer dit keer was Job Beijer. Ook Afscheidshuis Authena draaide mee in de opzet deze aflevering. Beide bedrijven zijn gevestigd op hetzelfde terrein an het Zand, liggen direct tegenover elkaar, en worden gerund door respectievelijk zoon Job en moeder Ria. Job Beijer verwelkomde de netwerkende ondernemers en inspireerde hen met een enthousiast verhaal over zijn ervaring met personeelswerving. Dat wil zeggen het in dienst nemen van nieuwe Nederlanders en de successen die men daarmee boekte in samenwerking met Loket Altena van (nu nog) gemeente Werkendam. Hij riep de collega's op vooral toch aan de slag te gaan ('Er zijn veel mogelijkheden.') met deze manier van personeel aantrekken. 

Energietransitie
Altena Nieuwe Energie bracht zijn eigen stip mee en inspireerde 90 seconden over de noodzaak vooral toch op weg te gaan naar een (meer) groene regio. Cees de Bas (foto hierboven) daagde zijn gehoor uit werk te maken van de alternatieven die er zijn voor energieopwekking op weg naar een duurzame(re) regio. Altena Nieuwe Energie denkt mee en helpt mee om die transitie te maken. 'Samen met om | nieuwe energie hebben we een doel. En dat is om heel Nederland zo snel mogelijk om te laten gaan van oude grijze stroom naar duurzame stroom van eigen bodem. En dat is goed voor iedereen. Want hoe meer energie wij leveren, hoe meer winst wij terug kunnen geven aan jou en je buurt.'

Fotograaf Lian Oomen was erbij en schoot voor Open Coffee Altena de beelden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.