donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Opening ‘groene’ schoolplein Willem Alexanderschool

7 december 2018 (door AalburgNet)

EETHEN - In de begroting van 2018 is door de gemeente Aalburg een bedrag beschikbaar gesteld voor de basisscholen van Aalburg om hun schoolplein te vergroenen. De scholen gingen, meestal in samenspraak met leerlingen en hun ouders, voortvarend aan de slag met plannen om hun schoolplein groener en educatiever te maken.

Bij de Prins Willem Alexander school werd een middag georganiseerd waarbij de leerlingen mochten aangeven wat zij graag zouden zien op hun nieuwe schoolplein. Buro Lubbers maakte hier uiteindelijk een ontwerp voor. Het ontwerp voor het schoolplein hangt samen met de plannen die er liggen voor de ontwikkeling van de naastgelegen grond tot Park Eethen.

Opening

Het is de bedoeling dat het schoolplein verbonden wordt met het park door een bruggetje en dat een aantal educatieve elementen terugkomen in het park voor kinderen. Voor de ontwikkeling van het park ligt er inmiddels een ontwerp waarvoor men begin 2019 de verdere uitvoering ter hand neemt.

Aan het schoolplein wordt nu de laatste hand gelegd. Wethouder Schreuders zal op maandag 10 december om 13.00 uur samen met de kinderen van de Prins Willem Alexander school het groene schoolplein openen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.