dinsdag 23 april 2024

GRC'14 overklast Almkerk

27 november 2018 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Al weken lang werd door velen uitgekeken naar de confrontatie van GRC'14 tegen Almkerk. De laatste vier ontmoetingen eindigden steeds in een overwinning voor Almkerk. Maar zaterdag (24-11) kwam hier eindelijk een einde aan en eindigde deze wedstrijd met maar liefst 4-0 in het voordeel van GRC14. De club speelde tactisch zeer sterk door Almkerk te laten komen en met snelle counters de tegenstander te verrassen. Dit lukte diverse malen.

Almkerk probeerde vanaf het begin druk te zetten, maar verder dan wat losse flodders op het doel van Dennis Mijdam kwam men niet. Het eerste schot op doel kwam GRC middenvelder Ricky Vroon wat echter over het doel van Maikel Korebrits verdween. Een schot van Jelle Stalenhoef ging rakelings over. Een schot van Jelle Strijtveen werd door Dennis van Es van de lijn gehaald.

Schoten van Bart Dirven, uit de draai, ging naast evenals een maar geraakt schot van Steven Molenschot. Na achttien minuten kwam GRC 14 op voorsprong toen Michael van den Oever door Samed Köksal de ruimte werd ingestuurd en hij keurig de 1-0 binnen schoot. Nauwelijks twee minuten later lag nummer twee in het net toen een corner van Ricky Vroon door Ousmane Traore werd binnen gekopt 2-0.

Almkerk probeerde alles om het tij nog voor rust te keren maar verder dan wat schoten en kopballen kwam men echter niet. Uit een voorzet van rechts kopte Steven Molenschot over. Een schot van Remco den Besten verdween via Wesley van den Oever tot corner en de inzet van Jelle Strijtveen verdween in de handen van Dennis Mijdam evenals de kopbal van Steven Molenschot. Aan de andere kant een schot van Kenneth Hoeke wat over ging. Toch zou Almkerk in de voorlaatste minuut nog bijna scoren, maar werd de inzet van Maba Jarbou nog door een GRC verdediger van de lijn gehaald.

Ster
Ook na rust was GRC 14 duidelijk de betere ploeg. Een schot van Ricky Vroon werd door Maikel Korebrits goed gepakt. Nauwelijks een minuut later kopte Bart Dirven uit een corner over en kon Korebrits een te slap schot Ousmane Traore simpel onschadelijk maken. Het spel bleef op en neer golven. Een schot van Bart Dirven ging hoog over en op aangeven van Ousmane Traore schoot Kenneth Hoeke eveneens over.

De twee minuten hierna gooide GRC 14 de wedstrijd definitief in het slot. Eerst was het Michael van den Oever die na goed doorgaan van Ousmane Traore de 3-0 kon binnen schieten. Dit doelpunt was zijn 75ste doelpunt voor GRC 14 en hij ontving hiervoor na afloop van Kees Bouman namens Voetbal Nederland live uitslagen een shirt met een bronzen zilveren ster er op.

Nauwelijks een minuut later werd het zelfs 4-0 toen Dennis van Es Ousmane Traore lanceerde en vrij op het Almkerk kon af stevenen en beheerst kon scoren. Almkerk probeerde nog wel om de een dragelijker aanzien te geven, maar de GRC verdediging wilde hier echter niet aan meewerken. Een kopbal van Erwin Verbruggen(die duidelijk ontevreden was met zijn plaats op bank vanaf de aftrap)verdween in de handen van Dennis Mijdam even als een kopbal van Bart Dirven.

Acht minuten voor tijd tikte Mijdam een kopbal van Gregory Hieronimus over de lat. Een schot van Remon Hofstede verdween via een GRC been eveneens over het doel net als de vrije trap van Bart Dirven.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jerry Molenaar uit Geldermalsen was de vreugde uitbundig bij GRC 14. GRC 14 speelde uitstekend met inzet van alle spelers en met de uitbundige steun van het publiek op het balkon kon het zaterdag gewoon niet mis gaan. Na afloop in het kleedlokaal , waar bijna honderd supporters waren binnen gestroomd om de spelers te bejubelen en waar trainer Piet de Kruif de supporters bedankte voor hun geweldige steun die zij hadden gegeven. Het gat met de nummer laatst, GJS, is nu opgelopen tot tien punten en welke aanstaande zaterdag (1-12) in Dalem de tegenstander zal zijn. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur.