donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Geslaagde Vriendendag Vereniging Vrienden Biesboschmuseum

21 november 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Onlangs organiseerde de Vereniging Vrienden van het Biesbosch MuseumEiland weer een vriendendag. Zo’n 50 vrienden hadden zich aangemeld. Dit keer was natuurfotograaf Marco de Paauw uitgenodigd. Hij verleende geheel gratis zijn medewerking aan deze dag omdat de vervanging van de fotopanelen langs de Hilweg mede dankzij een bijdrage van de Vrienden van het Biesbosch MuseumEiland tot stand is gekomen.

Bij het oude parkeerterrein van het museum vertelde Marco over zijn natuurfoto’s. De deelnemers werden stil van de tijd die nodig is om deze foto’s te maken. Soms kost het enkele maanden voorbereiding voordat dé foto gemaakt kan worden. Na koffie (of thee) in het museum ging men aan boord van de fluisterboot en maakte de groep een vaartocht.

Persoonlijke uitleg
Een deelnemer vertelt: 'Onderwijl werden we door Marco onderwezen in alles wat er in en langs de kreken gebeurt en dat is veel meer dan je zou denken. We meerden aan bij de Deeneplaat en wandelden met Marco door de grienden richting de Hooge Hof. Wat bruist de Biesbosch van natuur! Ja, en hoe maak je eigenlijk een goede foto? Sommigen vrienden kregen een persoonlijke uitleg hoe je je camera moet houden om de juiste foto te maken. Vanaf de Hooge Hof voeren we terug naar het museum waar een heerlijke lunch voor ons klaarstond.'

Marco werd door de voorzitter heel hartelijk bedankt voor zijn enthousiaste verhaal en prachtige uitleg waarna een daverend applaus volgde.

Lees meer over:

Vrienden Biesboschmuseum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.