woensdag 17 april 2024

Alles over Altena

Biesboschmuseum onderdeel van MuseumTV

20 november 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - MuseumTV is een on demand-videoplatform dat actuele tentoonstellingen in het Biesbosch Museumeiland online in beeld brengt. MuseumTV werkt samen met verschillende fondsen en provincies om musea en erfgoed, tentoonstellingen en collecties, in beeld te brengen. Daarmee wordt het bereik en de toegankelijkheid van de musea vergroot.

Op de website van MuseumTV kunnen bezoekers zich, voorafgaand aan hun museumbezoek, oriënteren aan de hand van achtergrondinformatie, video’s en galerijen. De promo’s, de verkorte versies van de mini-documentaires, zijn voor iedereen te bekijken. Na een gratis registratie zijn ook de mini-documentaires beschikbaar. Ook wanneer een tentoonstelling is afgelopen blijven de video's beschikbaar. Zo vormt het platform ook een archief van tentoonstellingen.

Er staan er meer dan 100 musea op het online platform waaronder dus het Biesbosch MuseumEiland.

Afbeelding
Naast de website heeft MuseumTV ook een mobiele app. Ook hier zijn de video’s en galerijen te zien. Elke week publiceert MuseumTV video's van nieuwe tentoonstellingen en collecties. Via de nieuwsbrief en sociale media worden de nieuwe video's bekend gemaakt.

Dit is de link naar het Biesbosch MuseumEiland

Lees meer over:

televisie biesboschmuseum
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.