donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Bakker opent Merwedehuis

19 november 2018 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Centraal in Sleeuwijk ligt een van de kleinschalige woonzorglocaties van Dagelijks Leven: Het Merwedehuis. Hier aan de Esdoornlaan, vinden mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek, waar het prettig wonen is. Het leven van alledag gaat hier gewoon door, begeleid door 24-uurs professionele zorg.

Vrijdag opende wethouder John Bakker het Merwedehuis. In deze kleinschalige woonvoorziening vinden mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies een veilige en vertrouwde plek.

Het Merwedehuis laat weten: 'Het voortzetten van het dagelijks leven zoals onze bewoners gewend waren, staat bij ons voorop, dat geeft hen een veilig en prettig gevoel. Dat betekent dat het voor ons belangrijk is dat zij zich zo snel mogelijk thuis voelen en op hun gemak. Dat kan alleen met een klein en compact team van zorgprofessionals, 24 uur per dag. Zo raken zij snel vertrouwd met de gezichten en zijn medewerkers al snel bekend met hun problematiek. Alleen dan werkt de zorg zoals wij die voor ogen hebben: kleinschalig, persoonlijk en professioneel.'

Lees meer over:

wethouder Merwedehuis
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.