donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Verlichting Kurenpolderweg wordt aangepast

19 november 2018 (door WerkendamNet)

HANK - Veel leden van de sportverenigingen Be Ready en de Ooievaars, waaronder kinderen, moeten voor de training of bijeenkomst via de Kurenpolderweg. Ter plaatse ontstaat bij velen een gevoel van onveiligheid wanneer kinderen, maar ook volwassenen, hier alleen over moet in het donker. De gemeente vindt dat, na vragen van CDA Werkendam, ook het geval en onderneemt actie.

'Over het algemeen is het verlichtingsniveau van onze wegen en fietspaden binnen de bebouwde kom op orde. Echter op enkele oudere wegen/paden, met name aan de randen van de dorpskernen, is het verlichtingsniveau onder de maat. Van deze wegen/paden is ooit de (verkeerskundige) functie of ligging gewijzigd (van buiten de bebouwde kom naar binnen de bebouwde kom), maar is het verlichtingsniveau niet aangepast. Bij een geprogrammeerde vervanging nemen wij het van dergelijke wegen/paden onder de loep en verbeteren dat gelijk. Het verlichtingsniveau van het fietspad langs de Kurenpolderweg, het gedeelte ten zuiden van de Buitendijk, is niet passend bij het huidige gebruik.' Aldus de gemeente in een reactie op de gestelde vragen.

Start werkzaamheden
De gemeente onderzocht op welke wijze het verlichtingsniveau van het fietspad langs de Kurenpolderweg verbeterd kan worden. Het enkel bijplaatsen van een aantal lichtmasten blijkt niet voldoende. En er dient een geheel nieuwe indeling te moeten komen. 
De huidige verlichting van de Kurenpolderweg is nog niet afgeschreven. Vervanging en verbetering staat gepland voor 2025. 'Mede gelet op de door u aangevoerde argumenten heeft het college, bij wijze van uitzondering, besloten de vervanging en verbetering van de verlichting van het fietspad eerder uit te voeren. Wij gaan er vanuit dat de werkzaamheden reeds begin 2019 uitgevoerd kunnen worden. Hierbij zijn we wel afhankelijk van levertijden, de planning van netbeheerder Enexis en weersomstandigheden.'

Zie ook:

Lees meer over:

verlichting Kurenpolderweg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.