donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Werkgroep Groen Meeuwen zoekt helpende handen

11 november 2018 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De werkgroep 'Groen Meeuwen' zet zich in voor de natuurspeeltuin en de aanleg van bloemenvelden. Zaterdag 17 november vanaf 09.00 uur worden de bloembollen geplant en wordt het huidige tegelvlak weggehaald. Hiervoor is men nog op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen helpen. (groenmeeuwen@gmail.com)

De plannen voor een groener Meeuwen beginnen vastere vormen aan te nemen. Op de plaats van het huidige basketbalveldje komt een natuurspeeltuin. Eén basketpaal en een deel van het tegelvlak zal blijven. 'We hebben een budget van 10.000 euro te besteden. Dit geld wordt verdeeld tussen de natuurspeeltuin, bloembollen, zomerbloeiers, boomstambankjes, een insektenhotel en meer. Voor de speeltuin hebben we een aanvullende subsidie mogen ontvangen van Jantje Beton. Er worden zelfs  al voorzichtig plannen gemaakt voor het opzetten van een natuur-educatief programma rondom de natuurspeeltuin.' Dit alles staat te lezen in de rondgebrachte flyer, aldus Dorpskrant Meeuwen.

Plan
Leerlingen van basischool de Ark werd gevraagd wat ze leuk zouden vinden in een natuurspeeltuin. Door de kinderen werden klimmen, hutten bouwen en spelen met water en zand genoemd. Dit alles is vertaald in het volgende plan:

● Een handwaterpomp met daaraan vast een beekloop. Kinderen kunnen met keien, zand of aarde dammen en sluizen bouwen om de waterstroom te beïnvloeden. Ook kunnen ze zelf bepalen hoe hard het water stroomt, door extra hard te pompen.
● Een liggende klimboom om in te klimmen en op te chillen.
● Looptouw met verticale steuntouwen
● Boomstambankjes

Aan de slag
'Om dit allemaal voor elkaar te krijgen voor het einde van het jaar, moeten we flink aan de slag. U begrijpt, we zijn hard op zoek naar vrijwilligers!  Met één dag (deel) zijn we al geholpen.'
 
Waar hulp bij nodig is:
● Het gedeeltelijk weghalen van het tegelvlak.
● Het maken van de beekloop
● Plaatsen Engels hekwerk rondom speeltuin (gedeeltelijk)
● Afwerking speeltuin met wilgentenen, houtwal of stapelmuurtje
● Maken en plaatsen van een insektenhotel

Reageren
Sommige werkzaamheden vereisen de nodige spierkracht, maar er zijn zeker ook lichtere klusjes. 'We horen het heel graag als u/je kunt helpen. Dit kan door het sturen van een e-mail naar  groenmeeuwen@gmail.com of persoonlijk bij Gertjan Dommisse, Annemarie van der Pol of Miranda Brouwers.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.