zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

PArticipatiepenning voor Wim en Marian Bok

29 september 2018 (door AalburgNet)

VEEN - Wim en Marian Bok bieden in hun boerderij in Veen samen met hun gezin plaats aan kinderen die op zoek zijn naar een vervangende gezinssituatie. In de aangrenzende verbouwde schuur zijn twee mooie woonruimtes gemaakt voor begeleid wonen voor jongeren, volwassenen en/of (tiener)ouders.

Anno 2018 is het een prachtige ruime woning met een mooie centrale open ruimte die licht, warmte en rust uitstraalt. Belangrijke factoren zodat iedereen zijn of haar plekje er kan vinden. De jeugd heeft boven een aparte afdeling met voor ieder kind een eigen kamer. In de aangrenzende verbouwde schuur zijn twee mooie woonruimtes gemaakt voor begeleid wonen voor jongeren, volwassenen en/of (tiener)ouders.

Wat centraal staat in huize Bok is zorg bieden vanuit het hart, zo normaal mogelijk en zo specifiek als nodig. ‘Juist het ritme van het gewone gezinsleven biedt de kinderen een veilige basis waarin ze zich kunnen ontwikkelen’, vertelt Marian. ‘Ook onze eigen kinderen dragen hier aan bij. En niet te vergeten de mensen in het dorp. ’ It takes a village to raise a child, zo zegt een Afrikaans spreekwoord. Hier zie je in de praktijk hoe dat werkt!

Een mooi initiatief en reden voor de uitreiking van de PArticipatiepenning, meent Progressief Altena

  • Lees hier het hele verhaal ...

(Foto Progressief Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.