donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

SOVAK start pilot dagbesteding in Park Veldzicht

25 september 2018 (door AalburgNet)

GENDEREN - SOVAK is een pilot voor dagbesteding gestart in Park Veldzicht in Genderen. Het park biedt namelijk een grote variatie aan mogelijkheden hiervoor. De pilot duurt tot 1 januari 2019.

Het zwembad Veldzicht in Genderen was niet meer rendabel en 'schreeude'om een nieuwe bestemming. Die kwam er. Het voormalige zwembad werd omgebouwd tot een fraai park met speerpunten als een kinderboerderij, horeca en dagbesteding. Initiatiefnemer Tonny Bros: 'Park Veldzicht is van iedereen, voor iedereen, door iedereen en zo voor een breed publiek toegankelijk.'

Verandering
Er zijn wat de ombouw betreft al flinke stappen gezet. Er scharrelen kippen, er lopen varkens, schapen en konijnen en er staat een volière. De kleintjes maken plezier op de speeltoestellen en het vroegere poedelbadje wordt omgetoverd tot een plas met een pomp waar je lekker met water en zand kunt spelen. Ook werd er een ruimte ingericht voor creatieve activiteiten en workshops.

Het ondiepe bad is een prettige poel voor eenden en waterschildpadden compleet met weelderige waterplanten. Het diepe bad wordt een visvijver met startblokken.Voor de moestuin met kas is een flink stuk grond beschikbaar. Het grote evenemententerrein kan voor allerlei activiteiten gebruikt worden, zoals zeskampen en sportdagen, muziekevenementen, feestjes, bbq en picknicken.

De oude kantine werd flink onder handen genomen en kreeg een mooie bar met keuken. De muren hebben frisse kleuren en op de houten banken liggen gezellige kussens. Op het terras, voor de ingang van het park, is het bij aangename temperaturen goed toeven. Op het terras kun je dan een kopje koffie drinken met huisgemaakte appeltaart.

Pilot dagbesteding

Nu al werken er mensen met een beperking samen met Tonny, een aantal vrijwilligers en begeleiders van SOVAK en Prisma. SOVAK: 'Voor cliënten die op zoek zijn naar dagbesteding, graag hun handen laten wapperen en redelijk zelfstandig zijn, zijn er veel mogelijkheden. Wie graag buiten is, is er werk in de inrichting en onderhoud van het terrein. Er is veel werk te doen in de moestuin en de kas en het verzorgen van de dieren. In het café is er plaats voor medewerkers die graag in de keuken bezig zijn en de klanten bedienen in het café en op het terras. Als Park Veldzicht in oktober 2018 open is voor bezoekers, dan is er ook plaats voor medewerkers die assisteren bij de workshops en creatieve activiteiten.'

Reageren
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met begeleider Suzan van Sekkelen markt2@sovak.nl  of jobcoaches@sovak.nl. Zij vertellen je graag over dagbesteding bij Park Veldzicht in Genderen.

(Foto website SOVAK)

Zie ook:

Lees meer over:

Park Veldzicht sovak
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.